Poštovani mladenci, iz iskustva smatramo da bi bilo dobro da Vas posavetujemo o sledećim situacijama sa kojima ćete se susresti prilikom organizacije, ili na dan svadbe.

1. Prilikom dogovora sale vlasnik će Vam ponuditi muziku, video, foto, dekoraciju itd. Budite oprezni sa tim, jer svi oni plaćaju vlasniku restorana procenat i zbog toga njihove cene budu više od nekog ko nezavisno radi isti posao. Uporedite cene koje su Vam ponuđene sa realnim cenama koje vladaju na tržištu.

2. Prilikom iznajmljivanja venčanice ukoliko imate želju da se fotografišete na nekoj lepoj lokaciji nakon svadbe, naglasite da želite venčanicu nekoliko dana nakon svadbe, a ne da je vratite odmah u ponedeljak. Da obrazložim ovaj savet: Prvi dan nakon svadbe bićete premoreni i imaćete goste i nikako ne bih preporučio da se odlučite tada za fotografisanje. Najbolje je da obavite fotografisanje drugi dan nakon svadbe, kada se odmorite i ispratite goste. Drugi razlog zbog koga je potrebno da venčanica bude u Vašem posedu nekoliko dana nakon svadbe je moguća kiša ili neke druge neadekvatne vremenske prilike. Ukoliko ste dogovorili venčanicu nekoliko dana nakon svadbe da zadržite, to Vam neće biti nikakva prepreka.

3. Molim Vas da budete oprezni prilikom dogovora i poštovanja rokova frizera i šminkera. U ogromnom procentu devojke ovaj savet ne prihvataju ozbiljno i dolazi do velikog kašnjenja celog protokola, npr. dodju svatovi po mladu, a ona još nije došla od frizera ili šminkera. U najčešćem slučaju, stigne samo nekoliko minuta pre svatova i ne bude vremena za fotografisanje mlade sa porodicom, familijom, a i nje same.

4. Takođe veoma je čest problem mlada bude spremna na vreme, ali buket ponekad donosi kuma i ona kasni pa nemamo buket za fotografisanje. U nekim situacijama narodni običaj je da dever kada dođe sa svatovima po mladu donese buket, a pre toga mlada nema buket za fotografisanje. Zbog toga ako je na Vašoj svadbi običaj neka od gore pomenutih situacija u vezi buketa, da pripremite rezervni buket za fotografisanje.

5. Veoma česta pojava je da mladenci neće sami da se fotografišu ni jedan snimak, pod izgovorom da će se fotografisati par dana nakon svadbe. Međutim iz raznih razloga (najčešće se mladoženja predomisli i neće da ispoštuje dogovor sa mladom), mladenci otkažu to unapred dogovoreno fotografisanje i preostaju im samo fotografije koje smo napravili na dan svadbe. Devojke molim Vas, budite oprezne i pažljivo procenite Vaše buduće muževe, kolika je šansa da Vas dovedu u situaciju koju sam gore opisao i ostavi Vas bez dogovorenog fotografisanja iako je obećao pre svadbe da će sve ispoštovati. Verujte mi, možda u ovom trenutku dok čitate, ovo Vam bude smešno nažalost naša iskustva sa ovakvim mladoženjama su previše česta i zaista nema trunke prostora za smeh u vezi gore opisanih situacija.